LOPARE: PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA ŠKOLA PLIVANjA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA ŠKOLA PLIVANjA


Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na bazenskom kompleksu „Oktopus“, u organizaciji lokalne zajednice, sproveo plivački klub "Atos- Sava" Brčko.

Trener Dejan Đukić iz Brčkog, koji je vodio navedenu školu, je rekao da je ovo druga godina u kojoj plivački klub "Atos" učestvuje i realizuje školu plivanja. On je uputio zahvalnost opštini Lopare što kroz pomenute aktivnosti, kako je istakao, pruža mladima jednu sigurnost na vodi.  Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je saopštio da opština Lopare, četvrtu godinu zaredom, iz budžeta izdvaja po 25.000 KM za organizovanje škole plivanja za svu djecu iz ove lokalne zajednice koja žele da nauče plivati, kao i za sezonske ulaznice za djecu školskog uzrasta, koja pohađaju osnovnu ili srednju školu. On je naveo da u svemu tome veliku pomoć pruža Vlado Antić, vlasnik bazena „Oktopus“, koji u te svrhe ustupa svoje objekte na korištenje.

- Drago mi je da plivanje kao sport postaje masovno ovdje u Loparama, te da svake godine kod djece postoji velika zainteresovanost za školu plivanja, a to donosi zdrav način života“, rekao je direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković. On je naglasio da je to bio cilj kada se lokalna zajednica, zajedno sa investitorom, odlučila za izgradnju bazena u Loparama.