ZAPOSLENI DOMA ZDRAVLjA OBAVILI BESPLATNE LjEKARSKE SISTEMATSKE PREGLEDE ZA DJECU IZ FUDBALSKOG KLUBA „MILOŠ OBILIĆ“ NOVO NASELjE JANjA :: Semberija INFO ::

 

ZAPOSLENI DOMA ZDRAVLjA OBAVILI BESPLATNE LjEKARSKE SISTEMATSKE PREGLEDE ZA DJECU IZ FUDBALSKOG KLUBA „MILOŠ OBILIĆ“ NOVO NASELjE JANjA


Za pedesetoro djece, koja treniraju u fudbal u klubu „Miloš Obilić“ Novo naselje Janja, organizovani su besplatni sistematski ljekarski pregledi.

Preglede, koji su obavili zaposleni  Domu zdravlja Lopare na čelu sa direktorom Želimirom Neškovićem, je organizovala mjesna zajednica Janja i fudbalski klub „Miloš Obilić“.

„Dom zdravlja Lopare promoviše zdrav način života, kao i svaka javna ustanova. Često sponzorišemo sportske događaje i promociju zdravlja, pogotovo kod mladih ljudi“, rekao je dr Nešković.

On je novinarima saopštio da je na inicijativu Radoslava Borovčanina, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Janja, došao sa svojom ekipom iz Doma zdravlja Lopare kako bi djeci olakšali ljekarske preglede, na način da su dopremili sve potrebne aparate i da je došao potreban broj ljekara i medicinskih sestara da besplatno obave sistematske ljekarske preglede u prostorijama kluba.

Radooslav Borovčanin, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, je naveo da je on zajedno članom Savjeta mjesne zajednice Janja Ljiljanom Stanković i sugrađankom Draganom Duvnjak došao na ideju da se u prostorijama kluba organizuju besplatni pregledi. U organizaciji prgleda je učestvovao i Danijel Filipović, trener fudbalskog kluba „Miloš Obilić“ i organizator fudbalskog turnira za djecu u sklopu „Ilindanskih svečanosti“, koje su se desile prije nekoliko dana.

„Savjet mjesne zajednice Janja stoji iza svih aktivnosti koji se tiču sporta, kulture, očuvanje tradicije, kao i nekih radova na infrastrukturi“,  dodao je Borovčanin.