U PRIBOJU SVEČANO OTVORENI XI „DANI DIJASPORE“> Održana 4. kotlićijada :: Semberija INFO ::

 

U PRIBOJU SVEČANO OTVORENI XI „DANI DIJASPORE“> Održana 4. kotlićijada


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je otvorio XI „Dane dijaspore“, nakon održane 4. kotlićijade u Priboju.
 
„Današnjim okupljanjem nekoliko hiljada ljudi ovdje u Priboju smo otvorili jedanaeste  „Dane dijaspore“ i imamo veoma zanimljive sadržaje u narednih sedam dana“, istakao je Savić.

 
On je pozvao sve ljude dobre volje, ako su mogućnosti, da dođu u opštinu Lopare kao učesnici ili kao gosti manifestacije koja je stekla veliki ugled  širom Republike Srpske, Srbije i rasejanja. 
 
Okupljenima se obratio i Predsjednik udruženja Majevičana u Švajcarskoj Vlado Antić, sa porukom da dijaspora neće zaboraviti rodni kraj.

 
Kotlićijada u Priboju, događaj, čiji je organizator mjesna zajednica Priboj, a pokrovitelj opština Lopare privukao je rekordan broj gostiju i učesnika.
 
„Za kotlićijadu se prijavilo 65 ekipa i to je najveći broj do sada“, rekao je Goran  Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare.
 
On je naveo da je „Pribojska kotlićijada“ ušla u program manifestacije „Dani dijaspore“, te da je u večernjim satima predviđen zabavni program i koncert  Aleksandre Mladenović.
 
Ekipa „Brada“ iz Bijeljine je ponijela pobjednički pehar na ovogodišnjoj „Pribojskoj kotlićijadi“. 
 
Drugo mjesto na Pribojskoj kotlićijadi je osvojila ekipa Smoluće, a  treće mjesto je pripalo ekipi „Šimare 1“ iz Priboja.
 
Pehare su uručili  protojerej- stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski  i Želimir Nešković direktor Doma zdravlja Lopare.