OBILjEŽEN PETROVDAN - NEŠKOVIĆ: SDS SE ZALAŽE ZA OČUVANjE NACIONALNIH INTERESA I EKONOMSKI RAZVIJENU REPUBLIKU SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN PETROVDAN - NEŠKOVIĆ: SDS SE ZALAŽE ZA OČUVANjE NACIONALNIH INTERESA I EKONOMSKI RAZVIJENU REPUBLIKU SRPSKU


Foto
U Loparama je proslavljena slava Srpske demokratske stranke /SDS/  Sveti apostoli Petar i Pavle.
 
Rukovodstvo Opštinskog odbora i članovi stranke prisustvovali su liturgiji koja je služena u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara. 
 
U porti ovog hrama je 12. jula 1990. godine, na Petrovdan, osnovana je Srpska demokratska stranka u opštini Lopare.
 
Slavski kolač je slomljen u salonu „Helvecija“ u Loparama gdje je prisustvovao veliki broj članova, poštovalaca i gostiju iz drugih političkih stranaka i društvenog, privrednog i kulturnog života lokalne zajednice.
 
Prisutne je pozdravio Želimir Nešković, potpredsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Lopare. 


 
On se, u ime predsjednika Opštinskog odbora Rade Savića, koji je potpredsjednik SDS-a i učestvuje na centralnoj proslavi u Banjaluci, obratio gostima  i istakao da stranka slavi 32. godine od osnivanja.
 
„Zajedno sa srpskim narodom, Srpska demokratska stranka se borila i izvojevana je pobjeda za opstanak Srba na ovim prostorima, čime je stvorena Republika Srpska. Srpska demokratska stranka je na vlasti u opštini Lopare od početka višepartijskog sistema i odgovorna je za sve rezultate kada je u pitanju privredni razvoj, izgradnja lokalne infrastrukture i zapošljavanja stanovništva “ naveo je Nešković.
 
U osvrtu na predstojeće oktobarske izbore Nešković je kazao da Srpska demokratska stranka mora, može i hoće da preuzme odgovornost za ekonomski oporavak i opstanak Republike Srpske. 
 
On je, pored očuvanja  nacionalnog interesa naglasio , da je Srpska demokratska stranka za sprovođenje ekonomske reforme, koja je neophodna jer samo ekonomski stabilna Republika Srpska se može očuvati.
 
„Zadatak i cilj Srpske demokratske stranke je  da vodimo računa o boračkoj populaciji i socijalnim kategorijama stanovništva, primarno ovdje, u Loparama i u cijeloj Republici Srpskoj.

Srpska demokratska stranka je garant razvoja opštine Lopare i cijele Republike Srpske“, zaključio je Nešković.