LOPARE: POTPISAN SPORAZUM SA FONDACIJOM „LARA“ :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POTPISAN SPORAZUM SA FONDACIJOM „LARA“


Foto
Načelnik Rado Savić, u ime opštine Lopare i direktor Radmila Žigić, u ime Fondacije „Lara“ iz Bijeljine danas u potpisali sporazum čime su utemeljeni principi saradnje Sigurne kuće fondacije sa lokalnom zajednicom.
 
„Mi imamo dugogodišnju uspješnu saradnju i ovaj sporazum pokriva neke aspekte prijema žrtava, takođe pokriva aspekte finansiranja žrtava, što je za nas veoma značajno“, saopštila je Radmila Žigić novinarima nakon potpisivanja sporazuma.
 
Ona je navela da će u budućnosti, sa ovim sporazumom, Sigurna kuća će biti još dostupnija svim ženama i djeci sa područja opštine Lopare.
 
Žigićeva je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa svim institucijama lokalne zajednice počevši od načelnika, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, policije, kroz koju se razvila jedna vrsta povjerenja.
 
Načelnik opštine Lopare je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma sa Fondacijom "Lara" koji će detaljnije urediti odnose lokalne zajednice i fondacije.



„Sigurna kuća i bez ovog sporazuma je prihvatala žrtve nasilja s područja naše opštine i zahvalni smo im tome, ali je red da napravimo sporazum, kao jednu vrstu garancije“, naglasio je Savić.
 
On je rekao da je sporazum potpisan na tri godine, te da će lokalna zajednica izdvajati iz svog budžeta iznos od 5000 KM godišnje za rad Sigurne kuće.
 
Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković je izrazio punu podršku potpisanom sporazumu koji je značajan za sve stanovnike opštine Lopare.
 
Nešković je rekao da zdravstvena ustanova iz Lopara učestvuje u tijelu koje je formirano na nivou lokalne zajednice u cilju zaštite žena i djece žrtava nasilja u porodici, gdje se u saradnji sa Fondacijom „Lara“, Centrom za socijalni rad, Policijskom stanicom i još nekim udruženjima građana iz Lopara učestvuje u organizaciji zaštite ove kategorije stanovništva.