LOPARE: PRIZNANjE LOKALNOJ ZAJEDNICI NA NOVOSADSKOM SAJMU :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PRIZNANjE LOKALNOJ ZAJEDNICI NA NOVOSADSKOM SAJMU


Na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu opština Lopare je nagrađena priznanjem „Najuspješnije lokalne zajednice u podsticanju agrobiznisa“, koje je uručeno načelniku ove lokalne zajednice na „Večeri šampiona“.
Prema riječima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića ove godine su na manifestaciji prisutni izlagači iz 21. zemlje, a među njima kao nove zemlje se pojavljuju Angola i Maroko.
„Dio izlagača iz dijela svijeta gdje je ratna kriza je izostao, znači Ukrajina, Rusija i Bjelorusija“, saopštio je Cvetković.


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zahvalnost organizatorima sajma što su prepoznali napore jedne male lokalne zajednice i što su Lopare našle svoje mjesto na eminentnoj manifestaciji.
„Opština Lopare ima odlične preduslove za razvoj poljoprivrede, naročito voćarstva i imamo velike pomake u tom pravcu, a takođe je planirano podizanje novih zasada šljive kao i prerađivačkih kapaciteta“, rekao je Savić novinarima.
On je istakao da lokalna zajednica na čijem je čelu ima izuzetne klimatske i geografske uslove za razvoj voćarstva i da će se to iskoristiti, te da je sajamska nagrada samo podsticaj na tome putu gdje se treba potpuno afirmisati.
Pored Lopara isto priznanje su osvojile još tri lokalne zajednice i to Trebinje iz Republike Srpske, te Sombor i Kikinda iz Srbije.
Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije, koja traje od 21. do 27. maja, je Mađarska.