SAVIĆ: ŽRTVA POGINULIH BORACA GOVORI KOLIKO JE VAŽNA REPUBLIKA SRPSKA :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ: ŽRTVA POGINULIH BORACA GOVORI KOLIKO JE VAŽNA REPUBLIKA SRPSKA


Foto
U povodu krsne slave opštine Lopare-Đurđevdana, danas je služen pomen za 242 poginula borca Vojske Republike Srpske iz ove majevičke opštine.
 
Pomen je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije zajedno sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije zvorničko-tuzlanske.
 
-Sjećamo se junaka koji postradaše za krst časni, vjeru pravoslavnu i našu Republiku Srpsku i njihove žrtve-rekao je episkop Fotije.
 
Nakon pomena položeno je cvijeće na spomenik poginulim borcima Majevice.
 
Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je njegovanje sjećanja na poginule junake Majevice tradicija u ovoj opštini.
 
-Oni su svoj život položili za slobodu srpskog naroda a sama ta rečenica govori koliko je važna Republika Srpska i koliko je moramo čuvati i u političkom, ekonomskom i domografskom smislu-naglasio je Savić.
 
Predsjednik Boračke organizacije Lopara Risto Radić rekao je da je 242 borca život dalo u odbrambeno-otadžbinskom ratu dok je preko 800  teže i lakše ranjeno iz opštine Lopare.


 
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko šarović prisustvovao je pomenu i polaganju cvijeća i istakao da su Lopare jedna od najuspješnjih opština u Republici Srpskoj.
 
Šarović je čestitao građanima krsnu slavu opštine i dalji napredak i preporod a načelniku Saviću i predsjedniku Skupštine opštine Lopare Milenku Ristiću  jer uspješno vode ovu majevičku opštini i kraj.
 
-Ovdje se uspješno zadovoljavaju potrebe svih građana. Uspješne Lopare, uspješan ovaj dio naše zemlje znači napredak Republike Srpske-rekao je Šarović.
 
Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić podsjetio je da su Đurđevdanske svečanosti protekle na zadovoljstvo svih građana te da su na Svečanoj sjednici nagrađeni zaslužni pojedinci.
 
-Predan rad na razvoju naših Lopara je i dalje naš osnovni cilj-rekao je Ristić.
 
Pomenu su prisustvovali načelnik opštine Teslić Milan Miličević, predstavnici grada Bijeljina, opštine Ugljevik, opštine Trstenik iz Srbije, te predstavnici boračkih organizacije regije Bijeljina.