ALEKSANDAR VUČIĆ I MIROSLAV KOJADINOVIĆ DOBITNICI POVELjE OPŠTINE LOPARE :: Semberija INFO ::

 

ALEKSANDAR VUČIĆ I MIROSLAV KOJADINOVIĆ DOBITNICI POVELjE OPŠTINE LOPARE


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović dobitnici su Povelje opštine Lopare u povodu krsne slave Svetog velikomučenika Georgija-Đurđevdana.
 
Povelje , zlatne značke i priznanja zaslužnima uručili su na današnjoj Svečanoj sjednici načelnik Lopara Rado Savić i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić.
 
Povelja za doprinos privrednom razvoju opštine Lopare predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena je njegovom izaslaniku Miloradu Veljoviću.
 
-Ova Povelja nije samo simbolika nego istorijska stvar koja pokazuje koliko je Aleksandar Vučić zainteresovan za razvoj Republike Srpske i svih njenih opština-rekao je Veljović.
 
Sredstvima Vlade Srbije izgrađena je poslovno-proizvodna hala u Priboju kod Lopara površine 900 metara kvadratnih, a za njenu izgradnju je utrošeno 651.000 KM.
 
Povelja za humanitarni rad na teritoriji opštine Lopare uručena je humanisti i privredniku iz Njemačke Miroslavu Kojadinoviću.
 
-Lopare su moja druga kuća, radujem se svakom dolasku u Republiku Srpsku a posebno kod mojih prijatelja u ovu divnu majevičku opštinu-rekao je Kojadinović.
 
On je posebno istakao rukovodstvo opštine Lopare za koje kaže da se toliko bore sa svoje građane da su upravo oni najpravili najveću vezu dijaspore i matice koja je plodonosna za sve stanovnike majevičkog kraja.
 
Načelnik opštine Lopare Rado Savić ocijenio je proteklu godinu kao dobru kada je riječ o realizovanim projektima na zadovoljstvo svih građana i lokalne vlasti.
 


-Opština Lopare napreduje, uprkos svim izazovim sa kojima se društvo susreće. Pravimo nove planove a očekujemo podršku svih nivoa vlasti da bi se brže realizovali-rekao je Savić.
 
On je najavio dalji razvoj poljoprivrede a posebno voćarstva.
 
-Veliki projekat koji je pred nama je izgradnja Turističkog kompleksa Busija, a tu su i drugi projekti ne manje važni kao što je poboljšanje i proširenje vodovodne mreže, kao i drugi-dodao je Savić i zahvalio svima koji podržavaju opštinu Lopare.
 
Dobitnici zlatne značke opštine Lopare su D.o.o. „Pam Spasojević“, Boško Tubić, Borka Vlačić, Udruženje građana „Majevički akcijaši“, Milena Obradović, Marija Tomić, Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Lopara, Nebojša Gavrić, Boro Bojić i Željko Tešić posthumno.