DELEGACIJA „KORENA“ IZ LOPARA NA FORUMU U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

DELEGACIJA „KORENA“ IZ LOPARA NA FORUMU U BANjA LUCI


U Banjaluci se  održava trodnevni  forum "U susret prijateljima iz rasejanja" koji su organizovali Udruženje matice, dijaspore i Srba u regionu "Koreni" Banjaluka, u saradnji sa Privrednom komorom Srpske i Udruženjem srpskih privrednika iz Švajcarske.

Pokrovitelj foruma je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a na skupu učestvuje i delegacija lokalnog udruženja "Koreni" iz Lopara.

Predsjednik Udruženja matice, dijaspore i Srba u regioni "Koreni" Banjaluka Mirjana Stojanović rekla je da je forum organizovan u okviru trodnevne manifestacije "U susret prijateljima iz rasijanja" s ciljem da se na jednom mjestu čuje koje su prednosti, a koji izazovi da se u Srpskoj pojavi što veći broj investitora.

"Zajedno ćemo pokušati pronaći odgovore kako i šta treba učiniti da bude što manji odliv, a što veći priliv ljudi u naše zemlje", rekla je Stojanovićeva.



Predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović rekao je da Srpska pruža brojne prednosti za ulaganje, nego što je to slučaj u inostranstvu.

"Veoma je značajna dobra saradnja sa lokalnim vlastima, kao i napori da se smanje problemi oko papirologije koja je potrebna za pokretanje i vođenja biznisa", istakao je Stevanović.

On je naveo da se forum održava u Privrednoj komori Republike Srpske, te da je najvažniji događaj u ovom okupljanju.

Pored brojnih gostiju i učesnika foruma, delegacije "Koreni" Lopare, na forumu su učestvovali i članovi uprave Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.