KROZ FORMIRANjE INVESTICIONOG FONDA NASTAVLjA SE USPJEŠNA SARADNjA SA DIJASPOROM :: Semberija INFO ::

 

KROZ FORMIRANjE INVESTICIONOG FONDA NASTAVLjA SE USPJEŠNA SARADNjA SA DIJASPOROM


Foto
Opština Lopare ima izuzetnu saradnju sa dijasporom i najuspješnija je lokalna zajednica u BiH na tom polju.

Dženan Šarić, direktor Startap studia / Startup studio/ programa u Fondaciji „Mozaik“, koja dugi niz godina sarađuje sa opštinom Lopare, je predstavio program koji ova fondacija, zajedno sa opštinama i gradovima partnerima, nudi dijaspori za ulaganja u lokalne zajednice širom BiH.

On je saopštio da se prema Memorandumu, koji su potpisali direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić i načelnik opštine Lopare Rado Savić, formira Fond za podršku investitorima iz dijaspore u iznosu od 120.000 KM, za koji će po 60.000 KM obezbijediti Fondacija Mozaik i opština Lopare.



„Drago mi je da smo i na ovaj način proširili saradnju sa opštinom Lopare sa kojom već duži niz godina realizujemo program Omladinske banke u ovoj lokalnoj zajednici, a ovo je sad druga inicijativa koja će se baviti ekonomskom komponentom“, naveo je Šarić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je kazao da se uspješna saradnja sa dijasporom nastavlja.

„Dosadašnji kontinuitet rada sa dijasporom se mora održati, a saradnja će biti i bogatija, kroz program sa Fondacijom Mozaik, kada se formira fond preko koga ćemo finansirati dio projekata naših ljudi iz rasejanja“, naglasio je Savić.

Milan Kusmuk iz Fondacije Mozaik je predstavio prezentaciju vezanu za funkcionalnost virtuelnog štanda i platforme Lonac ekspo /lonac expo/, na kojoj je predstavljena lokalna zajednica.