LOPARE: PREDAVANjE POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PREDAVANjE POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA


 
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, uz pomoć Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine, organizovalo je teoretsku obuku za poljoprivredne proizvođače ove lokalne zajednice.
Prisutne je pozdravio načelnik opštine Rado Savić i izrazio zahvalnost predavačima.

-Od suštinske važnosti je primjena znanja u poljoprivrednoj proizvodnji, jer je bitno da se koristi naučna podloga za pravilnu primjenu agrotehničkih mjera kako bi se obezbijedio dovoljan prinos, kao i kavalitetni i zdravi proizvodi“, istakao je Savić. Đorđe Glišić, iz resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri ministarstvu poljoprivrede područne jednice Bijeljina, prezentovao je zaštitu kukuruza od bolesti, štetočina i korova.

-Poljoprivrednim proizvođačima smo ukazali koje sve agrotehničke mjere treba da obave u cilju postizanja stabilnijih prinosa i ekonomskog uspjeha kada je u pitanju kukuruz“, rekao je Glišić. Saradnik za stočarstvo u resoru za pružanje stručnih usluga Mile Novaković je farmerima govorio o uzgoju koza.

-S obzirom da se u poslednjih par godina na području Lopara intenzivira kozarstvo ukazao sam na uzgoj, smještaj, rasni sastav, kao i na problematiku ostvarivanja podsticaja u ovoj oblasti“, rekao je Novaković.   

Semberija info