DR ŽELIMIR NEŠKOVIĆ: NASTAVLjAMO SA ULAGANjEM U UREĐENjE OBJEKATA DOMA ZDRAVLjA LOPARE :: Semberija INFO ::

 

DR ŽELIMIR NEŠKOVIĆ: NASTAVLjAMO SA ULAGANjEM U UREĐENjE OBJEKATA DOMA ZDRAVLjA LOPARE


Dom zdravlja Lopare pozitivno je poslovao i prošle godine, a to je konstatovao i Upravni odbor ove zdravstvene ustanove. Direktor Doma zdravlja dr Želimir Nešković kaže da ova ustanova, već 14 godina finansijski pozitivno posluje, te da su vršena i konkretna ulaganja u unaprijeđenje rada ustanove.

-U prošloj godini nabavljena su dva vozila, od kojih jedno sanitetsko i jedno putničko. Sredinom 2021. godine započet je proces prilagođavanja Doma zdravlja standardima koje zahtijeva Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske, a ove godine nastavljamo  rad na pripremi za ocjenu ove  Agencije. Rekonstruisana je i kompletna vodovodna mreža u sklopu nekoliko naših objekata u krugu Doma zdravlja, izgrađen je ljetnikovac i rekonstruisan bunar“, pojasnio je dr Nešković. Što se tiče planova za tekuću godinu, Nešković kaže da je u planu rekonstrukcija dva objekta, sa ciljem postizanja bolje energetske efikasnosti.

-Za te namjene će biti izdvojeno 410.000 KM, od kojih 310.000 KM izdvaja Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, na čijem konkursu je projekat prošao, a opština i Dom zdravlja po 50.000 KM. Takođe, planiramo i nabavku digitalnog rentgena, kako bi se unaprijedio rad Službe za radiologiju“, rekao je Nešković. On je pojasnio da bi rekonstrukcijom dva objekta Doma zdravlja bio potpuno završen proces energetske rekonstrukcije.

-Projekat podrazumijeva radove na krovu, izolaciji, fasadi i ugradnju dva nova kotla na pelet, te prilagođavanje mreže i sistema grijanja u objektima“, rekao je Nešković.