ODRŽAN AMATERSKI TURNIR U OBARANjU RUKE :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN AMATERSKI TURNIR U OBARANjU RUKE


Foto
U Centru za kulturu Lopare održan je amaterski turnir u obaranju ruke na kome je učešće uzelo 75 takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Na turniru su nastupile žene u jednoj dobnoj grupi i kategoriji, a muškarci su se takmičili u kategoriji seniori do 85 kilograma i preko 85 kilograma i juniori.

Turnir je organizovao osnivač kluba u disciplini obaranja ruke „Majevički soko“ Ilija Despotović, uz podršku opštine Lopare, a svečano ga je otvorio Želimir Nešković, odbornik u Skupštini opštine Lopare.

„Lijepo je da se mladi ljudi bave ovom disciplinom i da su odvučeni od nekih negativnih aktivnosti, a opštinska uprava Lopare će stajati iza ovakvih takmičenja i događaja“, saopštio je Nešković.



On je naglasio da će opština Lopare podržavati slična takmičenja i rad mladih i izrazio nadu da će takmičenje biti organizovano i u narednim godinama, te da će se broj učesnika povećavati i da će prerasti u profesionalni turnir.

Nešković i predsjednik Srpske Unije u obaranju ruke Miloš Zeljić, sudija turnira, su imali revijalni „super meč“ na otvaranju turnira.

Organizator turnira Ilija Despotović je zahvalio svim učesnicima turnira i gledaocima, te opštini Lopare na podršci i predsjedniku srpske unije u ovoj disciplini Milošu Zeljiću.



Despotović je pobijedio u disciplini do 85 kilograma i kaže da je zadovoljan svojim nastupom na turniru.
On je čestitao pobjednicima turnira, zahvalio svim takmičarima na učešću i poželio im sreću u narednim takmičenjima.

Pobjednik u kategoriji preko 85 kilograma je Nemanja Stanković, dok je kod žena pobjednik Gordana Đurđević.
Juniorski pobjednik turnira u Loparama je Mladen Jovanović.