ODRŽAN SASTANAK UPRAVE UDRUŽENjA MAJEVIČANA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN SASTANAK UPRAVE UDRUŽENjA MAJEVIČANA


Sastanak uprave udruženja "Majevičana", održan je u Loparama, a predsjednik Udruženja Savo Mitrović, najavio je da će i ove godine realizovati akciju podjele pečenica za socijalno ugrožene porodice". Udruženje je obezbijedilo 50 pečenica koje će biti podijeljene u porti crkve u Mačkovcu, 5. januara. Stojan Stevanović, član uprave udruženja Majevičana i predsjednik udruženja "Koreni" govorio je o obilježavanju Dana Republike Srpske u Švajcarskoj.

-Za obilježavanje Dana Republike Srpske smo spremni, a i ovaj put je naše Udruženje nosilac aktivnosti i očekujemo da 5. februara obilježimo naš praznik uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera na suzbijanju korona virusa u Švajcarskoj“, rekao je Stevanović.

Željko Kerović, načelnik Odjeljenja za privredu Opštine Lopare, upoznao je članove Udruženja sa investicionim Fondom koji će obezbijediti Opština za ulaganje iz dijaspore. Sastanku su prisustvovali i sveštenici Spasoja Radovanović i Duško Đurić, kao i direktor Doma zdravlja Lopare dr Želimir Nešković.