DOM ZDRAVLjA LOPARE: PAKETIĆI ZA DJECU ZAPOSLENIH :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA LOPARE: PAKETIĆI ZA DJECU ZAPOSLENIH


Svečana dodjela prazničnih paketića za djecu zaposlenih radnika u Domu zdravlja Lopare, upriličena je za 22mališana, a direktor ove ustanove, dr Želimir Nešković, djeci, zdravstvenim radnicima, korisnicima usluga Doma zdravlja i svim stanovnicima opštine Lopare poželio dobro zdravlje i srećne nastupajuće praznike.

-Ova godina, koja je na izmaku, biće upamćena kao jedna od najtežih kada je zdravstvo u pitanju. Svakodnevna borba sa pandemijom korona virusa iscrpljujuća je za kompletan sistem zdravstvene zaštite i taj uticaj nije zaobišao ni naš Dom zdravlja. Uprkos tome, naša ustanova je zadržala trend pozitivnog poslovanja, a našim pacijentima pružane su kvalitetne zdravstvene usluge“, rekao je dr Nešković. On je istakao da se uspješno provodi proces vakcinacije protiv korona virusa, a procenat vakcinisanih prelazi 40 odsto punoljetnog stanovništva lokalne zajednice.

​ Nešković je podsjetio da je kompletiran i obnovljen vozni park sa dva nova vozila, te da se vrši stalno opremanje svih službi ustanove sredstvima potrebnim za rad. Prema njegovim riječima, naredna godina će imati najviše investicija u Domu zdravlja, a to podrazumijeva rekonstrukciju dva objekta, sistema grijanja prostorija i opremanje više službi, a biće nabavljen i digitalnig rentgen aparat. Dodjeli paketića za djecu zaposlenih radnika Doma zdravlja, prisustvovao je i Miroslav Kojadinović, privrednik i humanista, dugogodišnji prijatelj ove ustanove i opštine Lopare, koji  je najavio dalju podršku Domu zdravlja kroz proces opremanja pojedinih službi.