ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE DOMA ZDRAVLjA :: Semberija INFO ::

 

ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE DOMA ZDRAVLjA


Završnim radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže Doma zdravlja Lopare, realizovan je projekat čija je vrijednost 15 000 KM.

„Ovaj projekat su finansirali opština Lopare, Dom zdravlja Lopare i UNDP /UNDP/“, rekao je novinarima Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

On je saopštio  da je projekat obuhvatao sanaciju bunara i rekonstrukciju vodovodne mreže u krugu Doma zdravlja Lopare. Cilj projekta je bio da se ustanova učini nezavisnom, kada je u pitanju vodosnabdijevanje, a pored toga voda iz ovog izvora će se koristiti za potrebe određenih službi u redovnom radu.



Načelnik opštine Lopare Rado Savić je zajedno sa direktorom i zaposlenim u ovoj ustanovi obišao izvedene radove.

„Estetski ovo lijepo i prihvatljivo izgleda i to je još jedan odličan projekat Doma zdravlja i njegovog menadžmenta, te mislim da je ovo pravi put kojim ide ova ustanova i želim im da u narednoj godini imaju što više dobrih projekata vezanih za zdravlje ljudi, preventivu i liječenje u što boljim uslovima“, rekao je Savić.



Direktor ustanove Želimir Nešković, na kraju svog obraćanja medijima, je rekao da je Služba hitne pomoći Doma zdravlja Lopare opremljenija za još jedan aparat koji služi za monitoring pacijenata kojim se istovremeno može mjeriti nekoliko parametara i to EKG, mjerenje krvnog arterijskog pritiska, puls, broj respiracija, saturacija kiseonika i tjelesna temperatura.