LOPARSKI MATURANTI UZ PRATNjU TRUBAČA DEFILOVALI GRADOM :: Semberija INFO ::

 

LOPARSKI MATURANTI UZ PRATNjU TRUBAČA DEFILOVALI GRADOM


Maturanti loparskog Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“, tradicionalnim defileom gradskim ulicama, uz pratnju trubača, obilježili su kraj školovanja.

Ispit zrelosti položilo je 64 maturanta, gimnazijalci, tehničari računarstva, ekonomski tehničari,  automehaničari i bravari.



Direktor ove obrazovne ustanove Mićo Stojšić čestitao je maturantima kraj školovanja i poželio im uspjeh u daljem školovanju i životu.

– U prethodnoj školskoj godini maturanti su postigli dobre rezultate zahvaljujući kontinuiranom radu profesora i učenika – istakao je Stojišić.
Maturant  elektrotehničke struke  Stevo Mitrić osvojio je ove godine prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike.



– Srednja škola je bilo odlično iskustvo,  jedan dio života sam uspješno završio, pamtiću školske drugove sa kojima sam se svakodnevno radovao i provodio, kao i sve lijepe trenutke, kojih je bilo izobilju – rekao je Mitrić, koji je prošle godine učestvovao na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tokiju.

Mitrić, kao i maturant Nikola Grujić, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja opštine Lopare – Zlatna značka, koje im je dodijeljeno za krsnu slavu opštine.

Defile su propratili brojni građani Lopara, kao i opštinsko rukovodstvo, koje je maturantima poželjelo sreću u daljem životu.

Nakon slikanja u porti Hrama pokrovapresvete Bogorodice u Loparama, maturanti su nastavili slavlje u obližnjem restoranu.

Info Bijeljina