NAPREDUJE IZGRADNjA PAROHIJSKOG DOMA :: Semberija INFO ::

 

NAPREDUJE IZGRADNjA PAROHIJSKOG DOMA


Povodom pokrivanja parohijskog doma u Loparama protonamjesnik Spasoja Radovanović je zajedno sa predstavnicima donatora i firmi, kao i lokalne vlasti, načelnikom opštine Radom Savićem, te predsjednikom Skupštine Milenkom Ristićem i odbornicima Cvjetkom Tomićem i Želimirom Neškovićem obišao objekat koji se nalazi u porti hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim rukovodstvu opštine Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem, direktoru Šumskog gazdinstva „Majevica“ Lopare Bošku Tubiću i Cvjetku Tomiću koji je bio inicijator da ovo gazdinstvo obezbijedi građu za pokrivanje parohijskog doma.

Zahvaljujem se i istaknutim pojedincima koji su svojim prilozima pomogli pokrivanje: vlasniku firme „Megadrvo“ iz Bijeljine Svetozaru Ostojiću, Dušku Bojiću vlasniku firme „Prizma“, Radi Gavriću i Mići Stojanoviću vlasnicima kompanije „SAS“ iz Priboja i svim pojedincima, mještanima Lopara i drugih mjesta koji su svojim darom pomogli da se objekat pokrije. 

Posebnu zahvalnost upućujem Cvjetku Mitroviću vlasniku firme „Integral MCG“, za izvedene građevinske radove.
Predstoje nam još radovi na ugradnji stolarije, te na unutrašnjem i vanjskom uređenju.

Ovom prilikom pozivam sve naše Majevičane i ove koji su ovdje i koji su u dijaspori da svojim prilogom pomognu dalji nastavak gradnje parohijskog doma“, rekao je u svom obraćanju prisutnima protonamjesnik Radovanović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zadovoljstvo radovima koji su izvedeni i angažmanom protonamjesnika Spasoja Radovanovića, kao i radovima koji su bili izvedeni na izgradnji parohijskog doma za vrijeme službovanja prote Steve Jovića.

„Radovi napreduju i danas smo se, zajedno sa privrednicima, i mi iz opštine u to uvjerili i mogu obećati u ime lokalne zajednice podršku sa još 20 000 KM“, saopštio je Savić.

On je naveo da objekat treba da bude završen i da se sveštenik useli u njega do Đurđevdana naredne godine,  pa je pozvao privrednike, institucije i pojedince koji mogu pomoći da pruže podršku kako bi cilj bio ispunjen.