DOM ZDRAVLJA LOPARE:TESTIRANJE NA KORONA VIRUS U KUĆNIM USLOVIMA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLJA LOPARE:TESTIRANJE NA KORONA VIRUS U KUĆNIM USLOVIMA


Dom zdravlja Lopare od 6. decembra pruža usluge uzimanja briseva za PCR (PCR) test na korona virus u kućnim uslovima radnim danima i vikendom.

-Nakon analiziranja uzoraka testova rezultate donosimo na kućnu adresu, lica koje se testiralo, do 18 časova istog dana“, potvrdio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Želimir Nešković. On je istakao da se menadžment ustanove odlučio na taj korak zbog toga što dijaspora sa prostora Majevice dolazi u velikom broju u toku decembra i januara, a to bi im obezbijedilo siguran boravak u rodnom kraju i lakši povratak u Švajcarsku, Austriju, Njemačku i druge zemlje gdje potreban PCR test prilikom ulazaka. Potvrda rezultata testa će biti na jeziku koji zatraži testirana osoba. Govoreći o epidemiološkoj situaciji na području opštine Lopare, dr Nešković je istakao da je stabilna, te da su 23 lica pod epidemiološkim nadzorom, od kojih je 11 pozitivno na koronu, a jedna osoba je na bolničkom liječenju.

-Od početka vakcinacije protiv korona virusa, vakcinisano je 3.000 lica prvom dozom, dok je drugu dozu primilo njih 2.800, a već mjesec dana se provodi vakcinacija i trećom buster dozom. U ovoj ustanovi koriste se vakcine Sinofarm, Sputnjik V, Astra Zeneka, Fajzer i Moderna“, rekao je dr Nešković.

Semberija info