LOPARE: DELEGACIJA UDRUŽENjA „KORENI“ POSJETILA NIZ INSTITUCIJA U VOJVODINI :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: DELEGACIJA UDRUŽENjA „KORENI“ POSJETILA NIZ INSTITUCIJA U VOJVODINI


U Privrednoj komori Vojvodine održan je sastanak Udruženja „Koreni“ sa čelnicima Privredne komore Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja „Koreni“, Milan Gutić, predsjednik Izvršnog odbora i Želimir Nešković, predsjednik opštinskog odbora Udruženja „Koreni“ Lopare, su razgovarali sa predsjednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem.
Sastanku su prisutvovali i Mladen Petković, sekretar udruženja poljoprivrede, Milan Stojanov, šef kabineta predsjednika, i Kristina Đogo, samostalni saradnik za odnose sa javnošću, a tema je bila sardnja Udruženja „Koreni“ i Privredne komore Vojvodine.
Delegacija Udruženja „Koreni“ je boravila i u Pokrajinskoj vladi gdje su razmijenjena mišljenja sa Duškom Ćutilom, direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu. Ovaj Fond u značajnoj mjeri pomaže u aktivnostima udruženja.
Realizovan je i susret sa Ognjenom Bjelićem, sekretarom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a razgovaralo se o ulaganjima iz dijaspore u ove privredne grane.
Članovi delegacije sastali su se i sa Milanom Novakovićem, načelnikom Južnobačkog upravnog okruga i sa njim dogovorili otvaranje kancelarija referenta za dijasporu u svim lokalnim jednicama pomenutog okruga.