NEDžAD SALKOVIĆ VAKCINISAN TREĆOM DOZOM U DOMU ZDRAVLjA LOPARE :: Semberija INFO ::

 

NEDžAD SALKOVIĆ VAKCINISAN TREĆOM DOZOM U DOMU ZDRAVLjA LOPARE


U Domu zdravlja Lopare uspješno se nastavlja imunizacija stanovništva na virus korona. Danas je prvom i drugom dozom vakcinisano po stotinu lica, dok je njih trideset primilo treću dozu vakcine.

Prema riječima direktora Želimira Neškovića, higijensko-epidemiolosška služba ove ustanove zaključno sa današnjim danom,  prvom dozom je vakcinisala 2 850 lica, a drugom dozom 2650 lica, što je oko 40 % od ukupnog broja stanovnika opštine Lopare koji podliježu vakcinaciji.

„Vakcinacija trećom dozom protiv korona virusa u našem vakcinalnom punktu traje već petnaest dana“, saopštio je Nešković.

On je naveo da osobe koje se mogu vakcinisati trećom dozom su lica starija od 65 godina, i mlađi kao što su hronični bolesnici, osobe veoma slabog imunog sistema, uz uslov da je isteklo više od šest  mjeseci otkako je primijenjena druga doza vakcine.

„Od početka vakcinacije u Domu zdravlja Lopare korištene su vakcine Sinofarm, Sputnik V, Astra Zeneka i Fajzer, a sada je dostupna i vakcina Moderna“, rekao je Nešković.

Na teritoriji ove lokalne zajednice vlada stabilna epidemiloška situacija, na virus korona je pozitvno  24  lica, od kojih su 3 u bolnici, a pod nadzorom je 57 lica.

Trećom dozom vakcine u Domu zdrvlja Lopare danas je vakcinisan Nedžad Salković, poznati pjevač iz Tuzle.

„Možda će se neki začuditi otkud ja da baš u Loparama primim ovu treću dozu. Naime, moj dobar prijatelj privrednik Ilija Stjepanović povezao me sa načelnikom Radom Savićem i direktorom Doma zdravlja Želimirom Neškovićem“,  rekao je Salković.

On je izrazio zahvalnost osoblju Doma zadravlja i istakao da se osjeća prijatno u lijepom ambijentu ove ustanove.

U Domu zdravlja Lopare, tokom tekućeg mjeseca, počeće vakcinacija protiv sezonskog gripa i biće obezbijeđen dovoljan broj vakcina za stanovništvo opštine Lopare.