Ljekar Želimir Nešković iz Lopara sarađivao na razvoju novog zdravstvenog aparata u Bavarskoj :: Semberija INFO ::

 

Ljekar Želimir Nešković iz Lopara sarađivao na razvoju novog zdravstvenog aparata u Bavarskoj


Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković učestvovao je u projektu razvoja novog aparata za mjerenje koncetracije mikotoksina, endotoksina i korona virusa u vazduhu, koji je najnoviji proizvod kompanije “Domatek” iz Mildorfa u bavarskoj pokrajini.

Nešković kao stručni saradnik ove kompanije za medicinska pitanja prisustvovao je današnjoj prezentaciji ovog aparata u bavaraskoj.

Aparat je proizveden, istakao je Nešković u saradnji sa Tehničkim univerzitetom iz Minhena.-U trajanju od 8 sati u prostoriji,  aparat vrši analizu prisustva i koncetracije mikotoksina, endotoksina ali i korona virusa u vazduhu, što je posebno značajno u vrijeme globalne epidemije. Ovaj aparat će se koristiti u zdravstvenim ustanovima, objektima sa velikom frekvencijom ljudi kao što su tržni centri, ugostiteljski objekti i javne ustanove-pojasnio je Nešković o značaju aparata.

Suvlasnik “Domateka” Robert Priler, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa doktorom Neškovićem ali i zdravstvenom ustanovom iz Lopara.

-Danas smo prezentovali naš novi aparat “Multi kolektor”, koji  ćemo ustupiti na korištenj u našu prijateljsku opštinu Lopare-naglasio je Priler

Šef marketing tima “Domateka” Mara Kojadinović rekla je da će aparat prvo biti dostupan bavarskom tržištu, a nakon toga širom evrope ali i u Republici Srpskoj

-Na ovaj način želimo da doprinesemo razvoju zdravstvenog sektora Republike Srpske u kojoj ćemo i određeni broj ovih aparata donirati-najavila je Kojadinovićeva.

Organizator današnje prezentacije je suvlasnik “Domateka” Miroslav Kojadinović, poznati privrednik i humanista koji živi i radi u Mildorfu a rodom je iz Republike Srpske.

Nešković će sutra zajedno sa Kojadinovićem prisustvovati  poslovnom skupu u švajcarskom gradu Brunen  u organizaciji Projekt "Link up Serbia II" i Udruženja srpskih privrednika Švajcarske pod nazivom "Povežimo se!" čiji je cilj predstaviti nove vidove saradnje sa  srpskom poslovnom dijasporom u Švajcarskoj, zainteresovanima koji žele da investiraju ili pronađu poslovne partnere u Srpskoj i Srbiji.


Za Semberija info - Mladen Vasilić