LOPARE: DONATORSKI SKUP ZA IZGRADNjU KUĆE STARICI SLAVKI SIMIĆ IZ TOBUTA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: DONATORSKI SKUP ZA IZGRADNjU KUĆE STARICI SLAVKI SIMIĆ IZ TOBUTA


U Mačkovcu kod Lopara održan je donatorski skup gdje su prikupljana sredstva za izgradnju kuće starici Slavki Simić iz Tobuta.
Učesnicima skupa je prikazan video prilog Ju tjub kanala „Živa istina“, o teškom životu starice iz Tobuta, koji je u javnosti izazvao veliku pažnju.


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da je, nakon pregledanog video-priloga, na kome je autor dobro prikazao uslove u kojima starica živi, odlučio da pokrene korake za izgradnju kuće prije zime.
„Opština je dodijelila lokaciju, izrađeno je idejno rješenje kuće koju će koristiti Slavka Simić dok je živa, a kasnije ta kuća ostaje u vlsništvu opštine za slične slučajeve“, izjavio je Savić.


Inicijativi su se odazvali brojni pojedinci, nosioci privrednog, kulturnog i vjerskog života opštine Lopare i šire regije.
„Podržavam ove humane stvari, uvijek se odazivam na to i bitno je da nas što više učestvuje u tome“, rekao je privednik iz Brčkog Marko Panić.
Vinko Stjepić privrednik iz Drijenče je izrazio nadu da će se zajedničkim snagama baki iz Tobuta napraviti kuća i pozvao da se društvo, na sličan način, uključi i pomogne i drugim osobama koje imaju slične probleme i jako teško žive.


„Dom zdravlja Lopare se priključio ovoj akciji, gdje su ljudi prepoznali muke bake Slavke i njen problem sa stambenim objektom“, izjavio je Želimir Nešković, direktor zdravstvene ustanove u Loparama.
Za izgradnju kuće neophodno je sakupiti 25 000 KM, a na današnjem skupu prikupljeno je 5000 KM.