DELAGACIJA LOPARA NA OTVARANjU RATNE IZLOŽBE U BEOGRADU :: Semberija INFO ::

 

DELAGACIJA LOPARA NA OTVARANjU RATNE IZLOŽBE U BEOGRADU


Delegacija opštine Lopare prisustvovala je danas svečanom otvaranju izložbe u Beogradu "Slava palim herojima 1991-2001", koju je realizovalo Udruženje veterana Posebnih jedinica policije Srbije uz podršku Ministarstva odbrane Srbije.

Bivši komandant 549. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije /1995-1999/ general-major u penziji Božidar Delić rekao je da današnja izložba u Narodnoj skupštini Srbije podsjeća na ratne drugove iz policije i vojske koji su dali živote za slobodu srpskog naroda.

"Kao udruženje 549. herojske brigade `Car Dušan Silni` borimo se za ostvarivanje ciljeva, a to su njegovanje borbenih tradicija, pomoć porodicama poginulih saboraca, pomoć bolesnim saborcima i do sada smo postigli prilično dobre rezultate, a u kontaktima smo sa udruženjima iz Republike Srpske. I sam sam bio pripadnik 715. brigade iz Bileće Vojske Republike Srpske", naveo je Delić.

On je naglasio da se u svemu što rade ova udruženja nikad na odvaja Republika Srpska.

Na otvaranju izložbe govorili su predsjednik Udruženja i koautor izložbe Saša Pantelić, kao i stručni konsultant general-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović.

Delegaciju Lopara činili su predsjednik Predsjedništva lokalne Boračke organizacije Mitar Tojić, potpredsjednik Skupštine opštine Lopare Aco Todorović i odbornik u lokalnom parlamentu Želimir Nešković.

Nakon svečanosti Nešković je izrazio zadovoljstvo što je na ovakav način ova majevička opština prisutna na događaju koji njeguje sjećanje na branioce srpskog naroda i teritorije.

"Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata opština Lopare je bila prvi branik srpskog naroda i teritorije od planine Majevice do rijeke Drine", podsjetio je Nešković.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopara Mitar Tojić istakao je da je posebno zadovoljstvo što ova opština sarađuje sa udruženjima i institucija Srbije.

"Svi mi iz Republike Srpske zagledani smo u našu maticu Srbiju", rekao je Tojić.


Za Semberija info - Mladen Vasilić