LOPARE: PARASTOS ZA BORCE IZ PODGORE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PARASTOS ZA BORCE IZ PODGORE


Za borce Vojske Republike Srpske iz Podgore kod Lopara danas je služen parastos ispred spomena-obilježja na kojem su upisana 22 imena.

Zamjenik načelnika opštine Lopare Goran Tasovac istakao je da je Podgora u ratu dala veliki doprinos odbrani, jer su borci ovoga kraja bili na braniku planine Majevice.

-Opština Lopare je u prethodnom periodu uradila brojne infrastrukturne projekte da bi se poboljšao kvalitet života mještana", rekao je Tasovac. Član predsjedništva opštinske boračke organizacije Lopara Mitar Tojić rekao je da su parastosi prilika da se nekadašnji saborci okupe i da se njeguje sjećanje na ratne heroje. On je dodao da su za odbranu Republike Srpske poginula 242 borca iz Lopara.

​Cvijeće i vijence su položili članovi porodica poginulih boraca i mjesne boračke, kao i Zamjenik načelnika Goran Tasovac i odbornici dr Želimir Nešković i Mitar Tojić. Na spomen-obilježju u Podgori ispisana su imena 15 poginulih boraca, jednog nestalog borca i šest boraca koji su preminuli tokom rata.