OPŠTINA LOPARE KANDIDOVALA PROJEKAT DOGRADNjE VODOVODA :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA LOPARE KANDIDOVALA PROJEKAT DOGRADNjE VODOVODA


Opština Lopare, prema pozivu Ministarstva finansija Republike Srpske za prijavu projekata koji će biti finansirani i sufinansirani od strane Vlade Republike Srpske je kandidovala Projekat dogradnje Vodovoda Lopare ukupne vrijednosti 627.089,58 KM.

„Ovaj projekat se sastoji od dva dijela, od kojih je prvi uređenje izvorišta Veselinovac ukupne vrijednosti 330.612,75 KM, koji u sebi sadrži sanaciju izvorišta, sanaciju klizišta na izvorištu, rekonstrukciju postojećeg vodozahvata, kao i sanacije klizišta duž transportnog cjevovoda“, saopštio je načelnik Lopara Rado Savić.

On je rekao da se drugi dio projekta se sastoji u izgradnji novog rezervoara zapremine 615 metara kubnih ukupne vrijednosti 296.476,83 KM.

„Opština Lopare je 26.08.2021.god. poslala prijedlog projekta, a s obzirom na njegov značaj za lokalno stanovništvo, očekujem podršku za ovaj projekat od strane Vlade Republike Srpske“, istakao je Savić.

Realizacijom ovog projekta značajno bi se poboljšalo vodosnabdijevanje ove lokalne zajednice.

Vlada Republike Srpske će finansirati i sufinansirati projekte u  svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj u iznosu od 20 miliona KM, stim što vrijednost projekta po opštini ili gradu može iznositi najviše do 1 milion KM, kako je saopšteno u pozivu za prijavu projekata.