LOPARE: DOBROTVORNE VASKRŠNjE AKTIVNOSTI :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: DOBROTVORNE VASKRŠNjE AKTIVNOSTI


U nedjelju, 28. aprila 2019. godine, na praznik Hristovog vaskrsenja, blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija, a pod pokroviteljstvom dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko-tuzlanske "Trojeručica", članovi Svetosavske omladinske zajednice su realizovali dvije predviđene aktivnosti: vaskršnju posjetu staračkih domova, kao i vaskršnju korpu solidarnosti.

 
Sa punim korpama jaja, bakinih kolača i raznovrsnih slatkiša, mladi svetosavci su na čelu sa predsjednikom obišli sve tri staračka doma na području opštine Lopare: starački dom "Duga" u Loparama, starački dom "Zlatno doba" u Loparama, kao i starački dom "Brusnički raj" u Brusnici, te sa šezdesetak djedova i baka proslavili praznik Hristovog vaskrsenja uz tradicionalno tucanje jajima.
 
Takođe, članovi Svetosavske omladinske zajednice su obišli i nekoliko domova ekonomsko lošeg statusa, te im uručili skromne pakete sa elementarnim životnim potrepštinama.
 

Ovom prilikom se želimo zahvaliti građanima Lopara, kao i mladim svetosavcima koji nesebično doprinose radu ove zajednice.
 
"Kako je lijepo i krasno kad sva braća žive zajedno!" (Ps 133,1)