LOPARE: POTREBNA PODRŠKA ZA IZGRADNjU SPORTSKE SALE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POTREBNA PODRŠKA ZA IZGRADNjU SPORTSKE SALE


Načelnik Lopara Rado Savić izrazio je očekivanje da će ova opština, kada je riječ o projektima Vlade Srbije koji se realizuju u Republici Srpskoj, dobiti podršku za izgradnju sportske sale.
 
"Naš Odbojkaški klub `Majevica` osvojio je prošle godine prvenstvo Republike Srpske i trenutno se takmiči u Premijer ligi BiH, a utakmice ne igra u Loparama jer nemaju sportsku dvoranu", rekao je Savić.
 
On je istakao da opština Lopare vjeruje i očekuje mnogo od saradnje Republike Srpske i Srbije.
 
"Srbija nam je najbliži partner i ona je u svakom smislu garant srpskom narodu sa ove strane Drine", napomenuo je Savić.
 
On ističe da je Srpska zagledana u Srbiju koja brine o srpskom narodu u Republici Srpskoj.
 
Savić je rekao da su odnosi Srbije i Republike Srpske snažni, te da je neophodno i dalje raditi na jačanju bratskih veza opština i gradova Srbije i Srpske.
 
"Opština Lopare ima bratske odnose sa opštinama Ub i Negotin, a prijateljske sa Suboticom, sa kojima je ostvarena saradnja i u kulturnom smislu. Kulturno-umjetničko društvo iz Lopara već dugo sarađuje sa ovim društvima u Srbiji", naveo je Savić.
 
Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja u Bijeljini sa zvaničnicima Srpske i Srbije biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH u kojim je većinsko stanovništvo srpsko o realizaciji dosadašnjih projekata koje je finansirala Vlada Srbije i saradnji u realizaciji budućih.
 
Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić.