MARIJI TOMIĆ IZ LOPARA STATUETA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ :: Semberija INFO ::

 

MARIJI TOMIĆ IZ LOPARA STATUETA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ


Prošlogodišnja pobjednica muzičkog festivala „Ritam Evrope“, najveće muzičke manifestacije na kojoj nastupaju mladi talenti regiona, Marija Tomić iz Lopara dobitnica je statuete "Kapetan Miša Anastasijević" za Republiku Srpsku u oblasti njegovanja muzičke tradicije.
Marija je pobjedom na pomenutom takmičenju učinila da Lopare, ove godine, budu domaćini ovog prestižnog takmičenja.
„Muzika je oduvijek moja ljubav i ovom prilikom pozivam djecu koja njeguju iste emocije prema muzici da se uključuju i učestvuju na što više muzičikh manifestacija“, rekla je Tomićeva u izjavi novinarima prilikom uručenja priznanja.
Pored Marije Tomić nagradu je dobilo još 19 istaknutih ličnosti iz oblasti: privrede, politike, zdravstvenog sektora, nauke, obrazovanja, kulture, ženskog preduzetništva informisanja i novinarstva.



Svečanost povodom uručenja ovogodišnjih nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske održana je u Banskom Dvoru u Banja Luci.
Nagrada "Statueta Kapetana Miše Anastasijevića" u Republici Srpskoj dodjeljuje se od 2016. godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske i Srbije i projekta "Put ka vrhu", koji je nastao u Novom Sadu prije 19 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona.
Nosioci ovog projekta su "Media Invent" iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Univerzitetom Banjaluka.