NAPREDUJE IZGRADNjA PAROHIJSKOG DOMA :: Semberija INFO ::

 

NAPREDUJE IZGRADNjA PAROHIJSKOG DOMA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik lokalnog parlamenta Milenko Ristić posjetili su protojereja-stavrofora Stevu Jovića, arhijerejskog namjesnika tuzlanskog.

Oni su tom prilikom obišli objekat parohijskog doma u Loparama, koji je u izgradnji, i zajedno se uvjerili u dobru dinamiku radova.

Prota Stevo Jović je izrazio zadovoljstvo zbog radova koji su uznapredovali. Prema njegovim riječima aktivnosti na izgradnji su počele prošle godine kada su  završeni temelji.

„Zahvaljujući našoj lokalnoj zajednici, rukovodstvu na čelu sa načelnikom Radom Savićem i predsjednikom Skupštine opštine Milenkom Ristićem i njihovim saradnicima, uradili smo ne samo temelje, nego i prvu, drugu i treću ploču“, rekao je sveštenik Jović.

Pošto su završeni prizemlje i sprat on je izrazio nadu da će se u dogledno vrijeme izvršiti ukrovljavanje, kako bi se izbjeglo da izgrađeno strada u zimskom periodom i lošim vremenskim uslovima.



„Pozivam ovim putem naše parohijane i privredne subjekte da pomognu, koliko mogu, da bi se uradilo nešto što će ostati budućim generacijama“, dodao je prota Jović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je veoma zadovoljan načinom na koji se izvode radovi na pomenutom objektu i apelovao na sve Majevičane, gdje god bili, da pomognu izgradnju parohijskog doma kako bi u što skorije vrijeme bio završen.

Za izgradnju parohijskog doma u Loparama iz lokalnog budžeta izdvojeno je 30 000 KM.