LOPARE: VAKCINACIJA STANOVNIŠTVA OD POLOVINE NAREDNE SEDMICE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: VAKCINACIJA STANOVNIŠTVA OD POLOVINE NAREDNE SEDMICE


Za vakcinaciju protiv virusa korona u Loparama je do sada prijavljeno 600 lica i od polovine naredne sedmce prvo će biti vakcinisani štićenici i zaposleni iz tri doma za stara lica, zdravstveni radnici i stanovnici stariji od 65 godina, najavio je direktor Doma zdravlja Želimir Nešković.

"Dobili smo kombinovani frižider za čuvanje vakcina od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u kojem se mogu deponovati sve vrste vakcina koje se nalaze na tržištu našeg regiona i time smo stekli uslove da vršimo vakcinaciju zdravstvenih korisnika na području opštine Lopare", rekao je Nešković novinarima.

On je pozvao sugrađane da se prijave Domu zdravlja za vakcinaciju protiv virusa korona i istakao da je važna masovna vakcinacija, jer će se time olakšati život svih građana.

"Značajno je da se građani u što većem broju vakcinišu da bi se vratili normalnom načinu života", rekao je Nešković.

On je naveo da je Dom zdravlja u ovom mjesecu dobio i aparat za brzo antigensko testiranje od njemačke kompanije "Domatek" koji je značajno olakšao dijagnostikovanje.

Epidemiološku situaciju u Loparama Nešković je ocijenio kao stabilnu, navodeći da je 14 lica inficirano virusom korona, a 35 ih je pod nadzorom.