Lopare: Potpisan ugovor sa USAID-om - Podrška ženskom preduzetništvu :: Semberija INFO ::

 

Lopare: Potpisan ugovor sa USAID-om - Podrška ženskom preduzetništvu


U Sarajevu je potpisan ugovor između USAID/PPMG i opštine Lopare. U narednom periodu USAID će obezbijediti 40.000 KM i isto toliko i opština Lopare.
 "Tim sredstvima će se finansirati projekti ženskog preduzetnistva. Nadam se da će se prijaviti žene sa naše opštine koje žele biti preduzetnice", rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnici opština, Elen Germain, zamjenica ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Peter Dafi, direktor Misije Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID) za Bosnu i Hercegovinu, direktor USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama Jasmin Bešić, te žene koje su pokrenule biznise i uspješno ih realizuju.  

Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama. Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u preduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

​Izvor: Opština Lopare