MIROSLAV KOJADINOVIĆ DONIRAO DOMU ZDRAVLjA LOPARE APARAT ZA BRZO TESTIRANjE ANTIGENA :: Semberija INFO ::

 

MIROSLAV KOJADINOVIĆ DONIRAO DOMU ZDRAVLjA LOPARE APARAT ZA BRZO TESTIRANjE ANTIGENA


Privrednik i humanista Miroslav Kojadinović iz Njemačke donirao je, u ime kompanije "Domatek" čiji je suvlasnik, Domu zdravlja Lopare aparat za brzo testiranje antigena na virus korona, vrijednosti 15.000 KM.
Kojadinović je u izjavi novinarima istakao da je veliki prijatelj opštine Lopare, sa kojom sarađuje na brojnim projektima i da je zadovoljstvo sarađivati sa ljudima koji rade za dobro svojoj lokalnoj zajednici.

On je naglasio da će donirani aparat pomoći stanovništvu majevičkog kraja u borbi protiv virusa korona.
Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković podsjetio je da su Kojadinović i kompanija "Domatek" i u prethodnom periodu pomagali ovu zdravstvenu ustanovu, za šta im je zahvalio.


"Tačnost ovih testova je, prema podacima Instituta za Javno zdravstvo Republike Srpske, od 95 do 98 odsto, pa lice sumnjivo na infekciju virusom korona nakon pozitivnog rezultata na ovom testu ne moramo dalje testirati pi-si-ar testom", naveo je Nešković.

On je dodao da se Dom zdravlja Lopare priprema za vakcinaciju građana i da će im donirani aparat pomoći da se brže uđe u taj proces, koji očekuje u martu.

U znak zahvalnosti, Nešković je Kojadinoviću poklonio ikonu Presvete Bogorodice.

Prije posjete Domu zdravlja, načelnik Lopara Rado Savić priredio je prijem za Miroslava Kojadinovića i zahvalio mu za sve što čini za ovu opštinu, te pohvalio menadžment Doma zdravlja Lopare za njihovu uspješnu borbu protiv virusa korona.

“Ovo je prilika da ovakav angažman bude i podstrek onima koji treba da nabave vakcine za naše stanovništvo da to što prije urade jer korona se neće lako predati”, zaključio je Savić.

Kojadinović se istakao brojnim humanitarnim akcijama širom Republike Srpske, a za humanitarni rad i podršku razvoja Lopare dodijeljena mu je opštinsko priznanje Zlatna značka 2018. godine. 

Semberija info