MAJEVIČANI IZ ŠVAJCARSKE DONIRALI VOZILO DOMU ZDRAVLjA LOPARE :: Semberija INFO ::

 

MAJEVIČANI IZ ŠVAJCARSKE DONIRALI VOZILO DOMU ZDRAVLjA LOPARE


Udruženje Majevičana u Švajcarskoj doniralo je Domu zdravlja u Loparama vozilo "škoda oktavia", vrijedno 7.500 švajcarskih franaka.
"Ovo je još jedna u nizu donacija koju smo za 10 godina djelovanja realizovali za podneblje iz kojeg potičemo", rekao je Srni predsjednik Udruženja Savo Mitrović.
On je naveo da je pogon vozila na sva četiri točka i da je pogodno za teško pristupačne predjele, a ključeve automobila uručio je direktoru zdravstvene ustanove Želimiru Neškoviću.Nešković je zahvalio majevičkoj dijaspori za ovaj humani gest i naglasio da je to nastavak izuzetne aktivnosti Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.
"Ovo vozilo će mnogo pomoći za prevoz pacijenata i potrebe Doma zdravlja u pružanju usluga korisnicima koji su u udaljenim krajevima opštine, a olakšaće i prevoz do Banjaluke i drugih zdravstvenih centara u Republici Srpskoj", rekao je Nešković.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je da Udruženje Majevičana prepoznaje potrebe stanovništva u rodnom kraju kada je u pitanju zdravstvo, školstvo i sve druge oblasti života i da to pokazuje da Majevičani u Švajcarskoj ne zaboravljaju svoje korijene."Ovo je jedan od brojnih primjera njihove humanosti, a nama podstrek da bolje i odgovornije obavljamo svoje poslove u našoj lokalnoj zajednici", dodao je Savić.
Udruženje Majevičana, pored akcija pomoći rodnom kraju, radi i na ekonomskom osnaživanju opštine Lopare, čuvanju majevičke tradicije i kulture.
Uprava Udruženja pozvala je sve klubove i udruženja i sve Majevičane u Švajcarskoj da učestvuju u aktivnostima koje se sprovode, a najavljena je i akcija pomoći rodnom kraju povodom predstojećih vaskršnjih praznika.