LOPARE: PRIPREME ZA TAKMIČENjE RITAM EVROPE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PRIPREME ZA TAKMIČENjE RITAM EVROPE


U kabinetu načelnika opštine Lopare održan je redovni sastanak sa delegacijom Ritma Evrope, o predstojećim pripremama za takmičenje.

Direktor programa „Ritam Evrope“, Igor Karadarević, izjavio je da je četvrti po redu sastanak u Loparama, kao gradu domaćinu takmičenja, protekao u odličnoj atmosferi. On je dodao da je opština Lopare pravi primjer kako treba da funkcioniše jedna lokalna zajednica koja je u pravom smislu sistem građana. Karadarević se posebno zahvalio načelniku opštine Lopare Radi Saviću, istakavši da se on nesebično zauzeo da što više djece iz Republike Srpske dođe u Lopare koje će u septembru 2021. godine, u televizijskom finalu na RTRS-u, biti kulturni centar Republike Srpske.



- Želimo da okupimo što više mladih iz Republike Srpske na ovom takmičenju, kojem ćemo ove godine mi biti domaćini“, rekao je načelnik opštine Rado Savić. On je posebno naglasio da će Ritam Evrope doprinijeti učvršćivanju veza između Repubike Srpske i Srbije, u kojima će glavni akteri biti mladi i talentovani ljudi.