PROMOVISANA KNjIGA TRAGOVI JEDNOG VREMENA MAJORA RAŠETE :: Semberija INFO ::

 

PROMOVISANA KNjIGA TRAGOVI JEDNOG VREMENA MAJORA RAŠETE


U Loparama je danas promovisana knjiga "Tragovi jednog vremena" autora Radeta Mijatovića - Rašete, majora Vojske Republike Srpske, nastala na osnovu dnevnika koji je vodio pred početak i u toku odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da Mijatovićeva knjiga svjedoči kroz šta su prošli narod i vojska u tom periodu.

On je naveo da je važno da se sačuvaju, i u formi knjige ostanu zapisani, bitni događaji iz proteklog odbrambeno-otdžbinskog rata, a opština podržava sve aktivnosti na održavanju tekovina prošlog rata.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare Risto Radić rekao je novinarima da je major Rašeta ovom knjigom obuhvatio događaje ne samo na majevičkom ratištu, nego i značajno širi prostor, ali je težište radnje na ovom lokalitetu.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Lopare Mitar Tojić je istakao veliki značaj ovog djela za mlađe i buduće generacije i naglasio da je sa autorom u toku rata imao dobru saradnju i podršku.

Autor knjige je rekao da su se Srbi tokom rata opredijelili da brane narod, brane selo i da je to dovelo do formiranja Republike Srpske, zatim i Vojske Srpske, čime je obezbijeđena budućnost narodu.

"Nadam se da ćemo znati sačuvati što smo stvorili", naglasio je autor i dodao da klasičnog predstavljanja knjige neće biti zbog epidemioloških mjera.