LOPARE: VANREDNE MJERE PRODUŽENE DO 1. FEBRUARA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: VANREDNE MJERE PRODUŽENE DO 1. FEBRUARA


Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lopare održao je danas sjednicu na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija na području opštine Lopare stabilna i pod kontrolom.
 
Trenutno je pod epidemiološkim nadzorom 16 lica, od čega je 10 lica pozitivno na virus korona i 2 na bolničkom liječenju.
 
Na sjednici su potvrđene i produžene epidemiološke mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije do 01. februara, a koje se odnose na:
-zabranu javnog okupljanja u grupi od 50 lica,
-organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće,
-sva privatna okupljanja u grupi od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).
-ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 06,00 do 22,00 časa,
organizovanje sportskih takmičenja bez prisustva publike, kao i preduzimanje drugih mjera usmjerenih za sprečavanje širenja COVID-19 do 01.02.2021. godine.
 
Takođe, obavezuju se građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i održavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, u zatvorenim prostorima, pored nošenja zaštitne maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra da se pridržavaju i uputstva Instituta za javno zdravsto Republike Srpske, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.
 
I pored stabilnije situacije Opštinski štab apeluje na sve građane i privredne subjekte sa područja opštine Lopare da se pridržavaju svih mjera propisanih od strane nadležnih organa, u cilju zaštite zdravlja stanovništva naše Opštine i smanjenja posledica pandemije.