LjEKAR IZ LOPARA ŽELIMIR NEŠKOVIĆ SARADNIK ZA MEDICINSKA PITANjA NjEMAČKE KOMPANIJE :: Semberija INFO ::

 

LjEKAR IZ LOPARA ŽELIMIR NEŠKOVIĆ SARADNIK ZA MEDICINSKA PITANjA NjEMAČKE KOMPANIJE


Прилер, Нешковић и Којадиновић
Ljekar iz Lopara Želimir Nešković postao je danas stručni saradnik za medicinska pitanja njemačke kompanije za ispitivanje vazduha i vode "Domatek" iz bavarskog grada Mildorf, čiji je suvlasnik Miroslav Kojadinović porijeklom iz Republike Srpske.

Nakon što je saradnja ozvaničena, većinski vlasnik "Domateka" Robert Priler rekao je da ova kompanija svoja ispitivanja proširuje i na medicinski sektor za kovid 19, u čemu će im Nešković pomoći.

Nešković i Kojadinović

Suvlasnik kompanije Miroslav Kojadinović izrazio je uvjerenje da će saradnja sa Neškovićem, koja traje već godinama u oblasti zdravstva, biti plodonosna i u ispitivanju virusa korona.

Nešković je rekao  da uspješna njemačka kompanija "Domatek" osniva medicinski sektor koji će se prioritetno baviti infektivnim bolestima, u prvom planu virusom korona.

"Zadovoljstvo mi je da ova kompanija ulazi na područje Republike Srpske, BiH i zemalja zapadnog Balkana, jer su njeni dosadašnji rezultati izuzetni i doprinijeće poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga u regionu", ocijenio je Nešković.

Nešković, koji je direktor Doma zdravlje Lopare, najavljuje da će "Domatek" donirati ovoj zdravstvenoj ustanovi aparat za brzo testiranje antigena na virus korona i određenu količinu testova.

Opština Lopare