LOPARE: MOLITVENO BADNjE VEČE U MAJEVIČKIM HRAMOVIMA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: MOLITVENO BADNjE VEČE U MAJEVIČKIM HRAMOVIMA


U svim majevičkim hramovima večeras je služeno večernje, nakon čega su osveštani i naloženi badnjaci.



U porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama večernje bogosluženje služio je starješina hrama protojerej-stavrofor Stevo Jović koji je vjernicima čestitao Božić uz poruku da se Hristovim rođenjem rađa ljubav u svim pravoslavnim hrišćanima, vjernicima i ljudima dobre volje.



"Ovaj Božić je rastavio, kako bi to Njegoš rekao, od drugih Božića do sada slavljenih, zbog pandemije virusa korona u cijelom svijetu koja je ljude dobrim dijelom zatvorila u domove i same u sebe i sve su molitve upućene da se ta pošast pobijedi", poručio je protojerej Jović.
Nalaganju badnjaka prisustvovali su stanovnici Lopara, kao i ljudi iz dijaspore koji praznike provode u rodnom kraju.



Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić naložio je badnjak i čestitao najradosniji hrišćanski praznik Božić sveštenstvu, monaštvu i građanima tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi!".
"U vrijeme radosti božićnih praznika naša zahvalnost i iskrene želje upućene su svim našim građanima, majevičkoj dijaspori i porodicama", istakao je Savić.



On je poželio svim Majevičanima da im Božić donese mir u srca i porodice, dobro zdravlje, te da im podari snagu da istraju u izgradnji ljepše budućnosti.
Nakon vjerskih obreda, ove godine nije organizovano narodno veselje uz muziku i kuvano vino zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.