USPJEŠNO ODRŽAN HUMANITARNI BAZAR U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠNO ODRŽAN HUMANITARNI BAZAR U LOPARAMA


Udruženje građana „Majevički akcijaši“ Lopare i neformalna grupa žena Lopara, uz podršku opštine Lopare organizovala je Humanitarni bazar, za liječenje teško oboljelih mališana Anike, Olivera i Minje.

Izrazivši zadovoljstvo dobrim odzivom građana načelnik opštine Lopare Rado Savić, u ime lokalne zajednice, je pružio podršku organizatorima i dodao: „Da je jako važno da ima ljudi koji su spremni da svoju energiju i vrijeme ulože u humana djela“.

„Po uzoru na druge gradove u Republici Srpskoj, koji su organizovali ovakve bazare odlučili smo i mi da u Loparama da organizujemo bazar humanitarnog karaktera, a cilj ovog bazara je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje dječaka Olivera“ – rekla je u svojoj izjavi novinarima Tanja Marković, predstavnica neformalne grupe građana.

Zvezdana Dejić, predsjednica udruženja „Majevički akcijaši“ je u izjavila da je novac za Aniku i Minju prethodno prikupljen, a da je humanitarni broj za Olivera aktivan (1414).

Pored opštine Lopare i Centra za kulturu veliki doprinos ovoj humanitarnoj akciji dala su velika i mala preduzeća, marketi, kafići su donirali kafu, a mušterije za taj iznos su zvale humanitarni broj.

Udruženja građana i neformalne grupe iz Lopara, Brčkog, Bijeljine i Janje imali su štandove, a u ponudi bazara bili su hrana, igračke, odjeća, obuća i drugi artikli, koje su posjetioci uzimali za svoje potrebe, a potom u humanitarnu kutiju ubacivali, po sopstvenoj volji, iznos novca namijenjen za liječenje dječaka Olivera.

"Samo na ovaj način prikupljeno je 5548 KM", istakla je Zvezdana Dejić.