Potpisan Sporazum o podršci na lokalnim izborima kandidatima PDP-a Brčko :: Semberija INFO ::

 

Potpisan Sporazum o podršci na lokalnim izborima kandidatima PDP-a Brčko


Partija demokratskog progresa Brčko i Savez za novu politiku (SNP) potpisali su danas Sporazum o podršci listi kandidata PDP Brčko za Skupštinu BD na predstojećim lokalnim izborima u novembru 2020. godine. Sporazum su potpisali predsjednik PDP Brčko Siniša Golić i predsjednik SNP Zoran Mastilo.

„Naša politika se uvijek zasnivala na nacionalno odgovornoj, ekonomsko-razvojnoj politici  i nuđenju sistemskih rješenja. Drago nam je da danas možemo ozvaničiti potpisivanje Sporazuma sa Savezom za novu politiku, prvom političkom strankom koja će na predstojećim izborima podržati listu kandidata PDP-a za Skupštinu Brčko distrikta i koja će u skladu sa našim političkim sporazumom imati i svog predstavnika na našoj listi koja nosi naziv PDP-Partija demokratskog progresa,“ rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko.

Osvrnuvši se nacionalno odgovornu politiku koju vodi PDP, Siniša Golić je istaknuo da PDP uvijek radi u interesu srpskog naroda, ali nikada ništa na uštrb drugih naroda koji žive u distriktu Brčko.

„Procjena je da bi bila šteta da  biračko tijelo iz reda srpskog naroda podrži one političke subjekte koji se se prijavili za učešće na ovim izborima, a nisu sigurni da će moći obezbjediti ulazak u Skupštinu, što je razumjelo rukovodstvo Saveza za novu politiku kako ne bi došlo do rasipanja glasova birača. A na taj način  PDP Brčko nastavlja da vodi politiku objedinjavanja i ukrupnjavanja biračkog tijela“, rekao je Golić.

Golić se još jednom zahvalio i naglasio da će lista PDP Brčko pojačana sa podrškom Saveza za novu politiku na čijem je čelu Zoran Masilo ostvariti najbolji rezultat i ono što je izvjesno je najmanje dva politička mjesta u Skupštini Brčko distrikta.

Pozivajući i druge političke organizacije da se pridruže Sporazumu rekao je da je ovo prva stranka koja je potpisala Sporazum o podršci listi kandidata PDP Brčko, ali to ne isključuje i druge političke stranke i organizacije da pristupe Sporazumu, i najavio da će u narednom periodu PDP Brčko imati podršku najmanje još jedne političke stranke koja će podržati listu kandidata PDP-a na predstojećim lokalnim izborima.

Zoran Mastilo, iskazujući zahvalnost  PDP Brčko, naglasio je da će dati sav trud i kapacitet koji imaju na području Brčko distrikta da pomognu da rezultat bude što bolji.

„S obzirom da se radi o ozbiljnom čovjeku i cijeneći Sinišu Golića individualno kao i ozbiljnost političke organizacije i saradnika, smatram da mogu dati doprinos da Brčko distrikt kao posebna struktura u BiH vodi odgovorno nacionalnu i  razvojnu politiku, rekao je Zoran Mastilo predsjednik Saveza za novu politiku. 
Odgovarajući na pitanje novinara o zajedničkim programskim načelima Zoran Mastilo je naglasio da sa PDP ima zajedničke ciljeve, nova radna mjesta, razvoj privrede i obrazovanja.
 
PDP Brčko