Omogućiti studentima iz Brčko distrikta koji studiraju van granica BiH besplatne testove na korona virus :: Semberija INFO ::

 

Omogućiti studentima iz Brčko distrikta koji studiraju van granica BiH besplatne testove na korona virus


„Mnogi studenti Brčko distrikta koji studiraju van granica BiH, u Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji, tokom pandemije korona virusa, bili su primorani da se vrate svojim kućama u Brčko. Sada, da bi se mogli vratiti na studije, moraju da plate testiranje, što nije ni malo jeftino, pogotovo uzevši u obzir i finansijsko stanje većine porodica“, rekao je Ognjen Okilj, predsjednik Savjeta mladih PDP Brčko.

Navodeći primjer predsjednik Savjeta mladih PDP Brčko, Okilj je naglasio da imamo najave susjednih zemalja da će u sklopu popuštanja mjera doći i do otvaranja granica, ali svaka zemlja je najavila svoje uslove.
„Tako da je sada za ulazak u Srbiju potreban negativan rezultat testa na korona virus ne stariji od 72 sata“, istakao je Okilj.

„Zato ćemo predložiti da Vlada Brčko distrikta subvencionira jedno testiranje za svakog brčanskog studenta koji studira van granica BiH“, zaključio je predsjednik Savjeta mladih PDP Brčko, Ognjen Okilj.
 
PDP Brčko