Zvanično pušten u rad novi portal Vlade Brčko distrikta BiH :: Semberija INFO ::

 

Zvanično pušten u rad novi portal Vlade Brčko distrikta BiH


Novi portal Vlade Brčko distrikta BiH od srijede, 14. novembra 2018. godine, nalazi se na raspolaganju javnosti. Novi portal podrazumijeva, osim centralnog www.vlada.bdcentral.net, i šesnaest sajtova odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, Ureda gradonačelnika, Direkcije za finansije, Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću/Savjetu ministara BiH i Ureda za upravljanje javnom imovinom.

Redizajnirana verzija veb stranice Vlade Brčko distrikta BiH, izrađena s namjerom da našim građanima pruži lakši pristup informacijama u radu Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Svi sajtovi su, pristupom preko posebnog internet domena, prilagođeni prikazu na mobilnim uređajima. Administracija sajtova je prenesena na organe uprave koji će biti odgovorni za sadržaje koji budu postavljani na sajtove, a centralnu koordinaciju ovih aktivnosti će vršiti Sektor za informisanje Vlade Brčko distrikta BiH koji je zadužen i za ažuriranje centralnog sajta Vlade i sajta Ureda gradonačelnika.

Zbog količine sadržaja koji je prebačen sa starog sajta moguće su eventualne greške u novoj verziji portala. Stoga pozivamo sve građane da nam se za sve sugestije obrate na e-mail veb urednika [email protected] .

Stara verzija web stranice www.bdcentral.net biće u funkciji do kraja godine sa sadržajima koji se trenutno na njoj nalaze.