Partija demokratskog progresa Brčko obilježila krsnu slavu Sveta Tri Jerarha


Partija demokratskog progresa Brčko sinoć je  u Gastro centru „Bakarni“ uz prisustvo velikog broja članova, simpatizera i gostiju lomljenjem slavskog kolača, obilježila krsnu slavu Sveta Tri Jerarha.
 
Predsjednik Partije demokratskog progresa Brčko Siniša Golić nakon pozdravnih riječi rekao je da u septembru mjesecu prošle godine PDP na održanom Saboru promijenila Statut i ustanovila da su Sveta Tri Jerarha Slava Glavnog odbora, te je istaknuo da 10. novembra prošle godine PDP je obilježio 20. godina postojanja i rada odbora u Brčkom, i time je zaokružen jedan ciklus, a istovremeno započet i novi.


 
„Današnji dan predstavlja još jedan novi posebni početak, kada zvanično počinjemo obilježivanje Krsne slave PDP u Brčkom“, rekao je predsjednik Golić.
 
U svome govoru Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko pozvao je na jedinstvo, zajedništvo i razumjevanje.
„Kako to iz žitija tri svetitelja koje danas proslavljamo saznajemo o velikoj časti koju su ovi svetitelji činili iskazujući jedinstvo. zajedništvo i skromnost u svom veličanju, želio bih da i mi danas i u vremenu pred nama pokažemo što više jedinstva, zajedništva i razumijevanja jednih prema drugima, zaboravljajući sve sujete, da bude što manje nesporazuma i nerazumijevanja, baš kako su to svetitelji nekada činili“, istaknuo je Golić.
 
„Članovima PDP želim srećnu Krsnu slavu Sveta Tri Jerarha, našim gostima i prijateljima iskrenu zahvalnost što su svojim dolaskom i prisustvovom uveličali Slavu sa željom da nam u ovom tradicionalnom proslavljanju naših Svetitelja i zaštitnika budete uvijek rado viđeni gosti, zaključio je na kraju predsjednik PDP Brčko Siniša Golić.

PDP Brčko