Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić darovao prvorođenu bebu u 2020. godini: Pokloni za malu Danicu i njenu mamu :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić darovao prvorođenu bebu u 2020. godini: Pokloni za malu Danicu i njenu mamu


Gradonačelnik Brčko distrikta darovao je poklonima, cvijećem i novčanim iznosom od 500 KM prvorođenu bebu u 2020. godini Danicu Đokić i njenu majku Sanju. Milić je istakao da je ovo jedna lijepa tradicija, koju treba njegovati, te da, iako je prva beba u 2020. rođena drugog januara, vjeruje da će to biti brzo nadoknađeno brojem rođene djece već prvih nekoliko dana u novoj godini.

-Čestitam sretnim roditeljima Sanji i Kristijanu Đokiću, želim im da njihovo potomstvo bude zdravo te da svi uživaju u blagodatima roditeljstva“, istakao je Milić i podsjetio da je u 2019. godini rođeno 18 beba više, nego u 2018. godini.

-To je vjerovatno i rezultat naše pronatalitetne politike koju pokušavamo da uspostavimo. Kao što znate, povećan je i majčinski dodatak i dužina njegovog trajanja, a trudimo se da osiguramo prostor koji nedostaje za obdaništa“, istakao je Milić.

On je dodao da su pri kraju radovi izgradnje obdaništa na Ilićki, a da je u planu izgradnja još dva obdaništa.
Milić je čestitao Novu godinu svim roditeljima u Brčkom, uz želju da se djeca rađaju i ostaju na ovim prostorima.

Primarijus doktor Slavko Nikić, specijalista ginekologije i akušerstva, koji je kao dežurni ljekar porodio Sanju Đokić, istakao je da se majka i beba osjećaju dobro.
„Drugog januara 2020. godine u pet sati i 50 minuta rođena je prva Brčanka u 2020. godini – Danica Đokić. Beba je teška 3.700 grama, duga 53 centimetra. Nakon nje u 9 sati imali smo još jedan porođaj “, naglasio je doktor Nikić.

Brčko distrikt BiH