Supervizor Skenlan prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko distrikta :: Semberija INFO ::

 

Supervizor Skenlan prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko distrikta


Supervizor Brčko distrikta i prvi zamjenik visokog predstavnika Majkl Skenlan završio je svoju dvodnevnu posjetu Distriktu, u okviru koje je sudjelovao na ceremoniji obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko distrikta.
 
Supervizor Skenlan je pohvalio policijske snage Distrikta za njihov rad u službi zajednice, kao i za profesionalnost i izuzetnu koordinaciju sa drugim policijskim snagama koje djeluju preko administrativnih linija razgraničenja i međunarodnih granica kako bi se osiguralo efikasno provođenje  policijskih zadataka i dužnosti.

Tokom posjete Distriktu, supervizor Skenlan sastao se i sa predstavnicima nacionalnih manjina kako bi razgovarali o statusu provođenja Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina u Brčkom, koju je BiH ratifikovala 2000. godine. „Aktivno podržavanje nacionalnih manjina u ovoj zajednici nije samo čin dobre volje vlasti Distrikta, nego i obaveza koja proizlazi iz Konvencije“, rekao je supervizor.

Supervizor Skenlan se sastao sa gradonačelnikom Distrikta Sinišom Milićem i predsjedavajućim Skupštine Esedom Kadrićem, te njihovim zamjenicima Antom Domićem i Ivom Filipovićem.