BRČKO: Potpisan ugovor o partnerstvu između USAID BiH i Brčko distrikta BiH na implementaciji projekta „Diaspora Invest“ :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Potpisan ugovor o partnerstvu između USAID BiH i Brčko distrikta BiH na implementaciji projekta „Diaspora Invest“


Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, prim. dr Zijad Nišić, i ambasador Marfi potpisali su juče izjavu o saradnji Vlade SAD-a sa Brčko distriktom BiH, kao i ugovor o partnerstvu na implementaciji USAID projekta „Diaspora Invest“, što predstavlja još jedan korak ka angažmanu dijaspore u lokalni razvoj.

Pokrenut u oktobru 2022. godine, USAID-ov petogodišnji projekat „Diaspora Invest“ vrijedan 15,7 miliona dolara, podstiče saradnju između lokalnih zajednica i dijaspore BiH i katalizira ulaganja iz dijaspore i prenos znanja kao podršku ekonomskom i društvenom razvoju BiH.

Aktivniji angažman pojedinaca iz dijaspore i poslovne zajednice ključan je za razvoj naše lokalne zajednice. Očekuje se da će takav angažman dodatno podsticati doprinose dijaspore i stvoriti pozitivne efekteprelivanja na lokalna mala i srednja preduzeća kao i na cijelu našu lokalnu zajednicu.


​Vlada Brčko distrikta BiH