POPADIĆ, DNS: ZVONO SLOBODE ODJEKUJE SRPSKOM :: Semberija INFO ::

 

POPADIĆ, DNS: ZVONO SLOBODE ODJEKUJE SRPSKOM


Danas je u Gornjem Breziku obilježen parastos za poginule borce i civilne žrtve rata u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

U posljednjem ratu stradalo je osam ljudi iz ovog mjesta, u Prvom svjetskom ratu stradalo je pet mještana, dok ih je u Drugom svjetskom ratu poginulo 73, od čega su 43 bile civilne žrtve. Od 1996. godine svakog 12. maja obavlja se pomen poginulim borcima.

Članovi porodica poginulih i njihovi saborci, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske iz Brčkog, te srpske političke partije položili su vijence i zapalili svijeće, a potom posjetili mjesno groblje i grobove poginulih mještana. Među srpskim političkim partijama bila je i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko, Đorđe Samardžić i Borjana Popadić, potpredsjednici odbora. 



"Sloboda, uzvišeni ideal, jeste izvor suštine našeg naroda.
Sjećamo se, naših predaka i molimo Gospoda za mir i spasenje duše njihove.
Ako zaboravimo njihovu žrtvu, nećemo biti ništa drugo do prašina istorije. 
Zvono slobode Svetog Vasilija Ostroškog, slava Mu i milost, odjekuje širom Republike Srpske.
Bol za postradalima, koja je neizmjerna, ne smije da nadvlada ljudskost i pretvori se u mržnju. Moramo učiniti sve što je potrebno da zavlada mir na našim prostorima." - ističe Borjana Popadić, potpredsjednik DNS-a Odbora distrikta Brčko. 

Borjana Popadić je dodala:

"Molimo se i za duše, nevino stradalih u masakru u Beogradu i Mladenovcu."


DNS