SAMARDžIĆ, DNS: „SPASI GOSPODE NAROD TVOJ" :: Semberija INFO ::

 

SAMARDžIĆ, DNS: „SPASI GOSPODE NAROD TVOJ"


Parastos poginuloj porodici Isailović obilježen je na mjestu pogibije, u Centru grada Brčko, u srijedu, 10. maja, u 11 časova.
 
10. maja 1994. godine u Brčkom, iz ispaljene granate Armije BiH, ubijena je cijela porodica Isailovića. U jednom danu poginula je Svetlana Isailović, u osmom mjesecu trudnoće, njena kćerka Božana i djed Božo. Od čitave prodice samo je ostao muž Kojo, ali ni on nije dočekao današnji dan, kao ni pravdu. Samo pomen vjernih prijatelja.
 
Od toga dana i narednih 29 godina, ovaj zločin nikada nije procesuiran, niti je pokrenuta istraga.
 
Predstavnici boračkih udruženja, izvršne i zakonodavne vlasti iz srpskog reda stanovništva, te srpskih političkih partija položili su vijence i odali počast smrtno stradaloj četvoročlanoj porodici Isailović.


 
Među srpskim političkim partijama, događaju je prisustvovala i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko. Vijence su položili potpredsjednik DNS-ovog Odbora distrikta Brčko, Đorđe Samardžić i predsjednik Organizacije mladih, Dalibor Petrović.
 
Đorđe Samardžić, potpredsjednik DNS ODB, ističe: "Ima stvari na ovome svijetu koje, kada bole, baš bole. Stradanje porodice Isailović je živa rana, koja boli i opominje. Zlo mora biti kažnjeno, da se ne ponovi.
Ako razuma, pameti i ljudskosti ima, da stradanje prestane i da živimo u miru.
Vječni mir i pokoj duši, nevino postradaloj porodici Isailović."
 
Samardžić je dodao:
 
"Molimo se Gospodu i za postradalu djecu i žrtve u Beogradu i Mladenovcu.
Spasi Gospode narod Tvoj."


DNS - Medija tim