RSS nastavlja da se širi, otvorene kancelarije u Brčkom! :: Semberija INFO ::

 

RSS nastavlja da se širi, otvorene kancelarije u Brčkom!


U Brčkom su svečano otvorene kancelarije Republičke stranke Srpske /RSS/, a predsjednik Opštinskog odbora RSS Brčko dr Slađan Miranović istakao je da će se ova politička partija truditi da doprinese razvoju distrikta, pokretanju kapitalnih projekata i održavanju mira, tolerancije i suživota između tri ravnopravna naroda i svih građana Brčkog.


 
- Mi koji smo inicijatori osnivanja Opštinskog odbora Brčko vidjeli smo u ovoj političkoj priči koja je krenula iz Bijeljine jednu kvalitetnu i mladu snagu. Činjenica je da mnoge stvari u distriktu ne funkcionišu kako bi trebalo, da postoji nezadovoljstvo građana radom javnih institucija, a s druge strane Brčko distrikt ima najveći budžet po glavi stanovnika u BiH. Političkim djelovanjem želimo da spriječimo neracionalno trošenje budžetskih sredstava i da utičemo na realizaciju većeg broja javnih investicija – poručio je Miranović.


 
Osnivač Republičke stranke Srpske, ugledni privrednik i humanista Slavenko Ristić zahvalio je Brčacima koji su prisustvovali otvaranju kancelarija u Ulici Branislava Nušića, te naglasio da je RSS stranka koja teži da bude konstruktivna, da gradi, poboljšava životni standard građana i da se zalaže za one koji žele da ostanu u svojoj zemlji.


 
- Mi ćemo se truditi da predstavljamo osvježenje na političkoj sceni i da damo šansu mladima da grade bolju Republiku Srpsku koja će biti orjentisana ka privredi, ekonomiji, boljem životnom standardu, miru i stabilnosti. Nakon Brčkog, širićemo se na istoku Srpske, ka Zvorniku, Loparama i Ugljeviku – najavio je Ristić, koji je na prethodnim Opštim izborima osvojio direktan poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


 
Nakon otvaranja kancelarija, priređena je večera za simpatizere stranke i goste u svečanoj sali „Dvor“, kojoj je između ostalih prisustvovao predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.


 
U okviru programa, nastupili su Kamerni hor „Art Serbica“ i Folklorni ansambl „Prosvjete“.